Details

By moving the flow of traffic and setting up zones for specific tasks, the kitchen transformed into a stylish space suited for both cooking and entertaining. The island is a self-contained prep station with a vegetable sink, roomy storage and a butcher block surface, making it the hardest- working part of the kitchen. The peninsula directs traffic around the working area of the kitchen and provides seating as well as additional prep space. A banquette created smart seating by saving space and creating more storage below with drawers. A desk (“command central” as the client refers to it) was incorporated between the kitchen, front entry and back patio so the owner can manage the house while working.

Click here to view the “before” photos of this transformation.

Architect: David Goetsch
General Contractor: John Farrell
Photographer: Tim Lee

Darien, CT